НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА „ЧУВАМ ТЕ“

Влада Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу покренула је пројекат за успостављање националне платформе за превенцију и сузбијање насиља у школама под називом „Чувам те“. Платформа за циљне групе има ученике, родитеље и наставнике. Преноси све предузете мере, доступне програме, активности и актуелности, али и кроз едукативни део подиже ниво знања и информисаности о овој теми.

Прва национална платформа за превенцију насиља, као и за заштиту од истог, почела је са радом марта 2021. године. Направљена је са циљем да се поспеши борба против насиља у оквиру образовних институција. Односи се, како на вршњачко насиље, тако и на насиље према запосленима у овим установама. Oва платформа обухвата:

  • информисање о појму насиља,  различитим облицима испољавања насиља, о препознавању насилних ситуација и поступања у тим случајевима; 
  • постављање едукативног материјала намењеног наставницима, ученицима и родитељима и организовање обука за припаднике ових група; 
  • могућности пријављивања насиља.

 

Све информације о раду ове платформе и о темама које обухвата можете пронаћи на сајту:  https://cuvamte.gov.rs/ , као и на друштвеним мрежама: https://www.facebook.com/platforma.cuvam.te    и  https://www.instagram.com/platforma.cuvam.te/.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *